tiistai 20. tammikuuta 2015

Lukupiiri: Kathryn Stockettin Piiat

Piiat (The Help, 2009) sijoittuu 1960-luvulle ja kertoo Yhdysvaltojen Etelävaltioiden naisten välisistä suhteista.Mustat naiset ovat kotiapulaisina valkoisten kodeissa, hoitavat heidän lapsiaan ja koko taloutta. Valkoiset naiset viettävät aikaa country clubilla, pelaavat tennistä ja keräävät rahaa Afrikan nälkäänäkeville lapsille. Kathryn Stockett on kotoisin Mississippistä ja kirja perustuu osittain hänen omiin kokemuksiinsa.

Kirja koostuu monen eri henkilön näkökulmista ja onnistuu kuvaamaan henkilöhahmojaan realistisesti. Tyyli on humoristinen ja kepeä. Kirjaa voi suositella lukioikäisistä alkaen kaikille. Kirjailijalla oli vaikeuksia saada kirjaa julkaistuksi, kirja oli lähetetty 60 kustannustoimittajalle ennen kuin yksi kustantaja kiinnostui. Nyt kirja on maailmanlaajuinen bestseller ja se on käännetty 42:lle kielelle ja siitä on tehty myös elokuva.

Piiat sopii hyvin lukupiirikirjaksi, koska siinä käsitellään yleismaailmallisia aiheita, kuten erilaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Kirja herättää hyvin keskustelua.

The Rosebuds



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti