torstai 11. joulukuuta 2014

Musiikkiarvio: Nicki Minaj - Anaconda

Nicki Minaj on etenkin Yhdysvalloissa suosittu, mutta myös maailman menestynein naisräppäri. Hänen aiempia hittejään ovat muun muassa Super Bass, Pound the Alarm ja Starships. Anaconda on hänen tulevalta kolmannelta albumiltaan. 

Kappale on tehty osin Sir Mix-a-Lotin Baby got back -kappaleen pohjalle, jonka parhaimpia kohtia biisi käyttää taitavasti. Itseasiassa Nicki Minajn versiosta jää parhaiten vanhan biisit osat kuten

My anaconda don't
My anaconda don't
My anaconda don't want none unless you got buns, hun
ja
Oh my gosh, look at her butt

Joten Nicki Minajn panos kyseiseen kappaleeseen jää ensikuulemalta hyvin vähäiseksi, vaikka hänen räppiään kuullaankin pitkät pätkät, mutta ne osuudet eivät ole yhtä tarttuvia.

Biisiä kuvataan usein joko naisia voimaannuttavaksi tai sitten päinvastaisesti halventavaksi. Halventavaksi siinä mielessä, että siinä kuvataan naisia seksuaalisina objekteina lähes alasti, seksuaalisväritteisissä tilanteissa. Etenkään musiikkivideota ei voi suositella lapsille, mutta sanatkin sisältävät monille nuorille haitalliseksi katsottuja sanoja.

Kappaleen voi ottaa vastaiskuna sen lähtöbiisille, Baby got backille, jossa mies puhui naisista arvostelevaan sävyyn, sillä Nicki Minajn sanoituksissa nainen kuvataan vahvana ja itsenäisenä. Sen lisäksi musiikkivideossa on selkeitä vihjeitä siihen suuntaan - banaanin viipaloiminen ja miehen jättäminen videon lopussa. Kappaleessa on myös vahvasti läsnä teema, että naisen seksuaalisuus ei ole millään tavalla miehen määrättävissä, ja hän saa ihan vapaasti olla juuri niin seksikäs kuin tahtoo. Toisaalta biisissä on myös vahva laihuuden ihannoimisen vastainen sanoma. Se saattaa varmasti loukata luonnostaan laihoja, mutta muille biisi voi toimia itsetunnon kohotuksena ja fiilisten nostajana.

On myös otettava huomioon, että kuten muutkin Nickin biisit kyseinen kappale on tarkoitettu hauskanpitoon. Ei pidä ottaa liian vakavasti poppia. Kappale ei ehkä sovi kauneimpien ja koskettavimpien kappaleiden listalle, mutta oikein sattuessa hyvän bilefiiliksen sillä voi saada.



 

-Susa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti